Založ si blog

Európsky vydierač

Európska únia kritizuje Rusko, že využíva energetické suroviny, ako prostriedok ekonomického nátlaku na Ukrajinu k zmene vnútropolitickej klímy a postojov. Až priam cynicky vyznievajú tieto slová v podaní EÚ, ktorá rovnako presadzuje politiku vydierania, s tým rozdielom, že nedisponuje plynom a ropou, ale eurofondami.

Po tom, čo Róbert Fico začal váhať o reverznom toku plynu na Ukrajinu a žiadať opodstatnené záruky EÚ, že uhradí straty na transporte a náklady spojené s reverzom v prípade, že Ukrajina nebude schopná za plyn Slovensku platiť, nám EÚ rada tieto garancie poslala, a to rovno v podobe auditu eurofondov. Musíme vysvetľovať údajné pochybenia pri realizácií projektov (to sa ešte dozvieme, na ktorých námestiach máme kachličky inej farby ako v projektoch). Avšak na audite nie je nič zlé, len keby nám pred rokom ešte v postavení lojálneho partnera Bruselu nepovedali pri udeľovaní výnimky predĺženého čerpania finančných prostriedkov z programového obdobia 2007- 2013, že je všetko v poriadku. To z EÚ už nikomu nevadili toalety za 100 000 €, športový areál v Senci, korupcia, alebo už toľko krát vyčítaný pochybný a neefektívny systém verejného obstarávania.

Jednoducho, keď treba, dôvod sa nájde, ako v prípade Českej republiky, ktorá taktiež požadovala výnimku, ale sa jej nedočkala. Údajne pre pochybenia. Alebo snáď preto, že nepodpísala pakt o rozpočtovej zodpovednosti?

Martin Fabuš

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2902x
Priemerná čítanosť článkov: 2902x

Autor blogu

Kategórie

Archív